Wednesday, 26 January 2011

Raining

Hujan batu dan hujan emas,

Kat luar hujan selebatnya (lokasi, Nusajaya) nama best je..Teringat umi cakap, laporan kaji cuaca kata, cuaca tak berapa sihat sampai bulan mac ni. Saya kat sini menahan sejuk sampai gigil-gigil lutut bila berdiri..tapi kena still bersyukur tak mati dalam kepanasan...

hujan batu di negeri sendiri

Cakap pasal hujan, time sekolah dulu famous dengan pepatah ini " hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri" lebih baik di negeri sendiri, pakar bahasa punjangga...tolonglah fahamkan saya....kenapa bukan negeri kita yang emas, kenapa negeri orang lain, ..kenapa?..kenapa?
hujan emas di negeri orang, mestilah nak emas!

Dalam pada itu, saya mempunyai satu impian, tapi saya tak tahu boleh tercapai atau tak...50%-50%...iaitu saya nak sangat belajar sampai ke negeri/negara orang, saya nak kerja kat sana, dan nak cuba menetapkan sana, dalam beberapa tahun, saya nak sangat pergi negeri/negara orang yang ada hujan emas tu....

cerita lain pula,
dulu saya tak minat sangat dengan kumpulan HUJAN...yelah adik saya suka nyanyi lagu kumpulan HUJAN kuat-kuat, kalau suara best tak pelah.... ni so so...lepas tu saya tengok Siti Nurhaliza nyanyi dengan Noh HUJAN time hari raya, sejak tu saya terus layan lagu HUJAN...selain tu jugak, lepas Mizz Nina dengan Noh HUJAN tunang, bertambah-tambah la suka....
HUJAN, noh dan mizz nina

Kan seronok suka, atas kegembiraan orang lain...

Hujan masih lebat di luar sana....

Lepas hujan ni, ada pelangi tak?


19 comments:

  1. nak emas hish jahat haha...
    ermm sini mendung je..;)

    ReplyDelete
  2. salam...

    singgah folo blog awak..

    **289

    ReplyDelete
  3. sini pon kejap hujan kejap tak.

    ReplyDelete
  4. cnie ptg jer ujan.. ptg je ujan.. huhu~

    ReplyDelete
  5. apezs: mestilah..mane ade org nk batu..aha..;')
    sekamar rindu: thanks sudi datang..
    noraim: same la..tp sini kejap lebat, kejap x..
    chinatsu: huhuh..hujan je ptg..hujan je..ptg...kan..kan..

    ReplyDelete
  6. Hmm kalau suruh pilih antara batu dan emas mestilah nak emas..kan kan. kat tempat saya ni mendung jer dari tadi..blum hujuan lagi. Tahniah Noh dan pasangannya, sama cantik dan sama padan.

    ReplyDelete
  7. cempakamelati: firstly thanks dtg belog eja...tawu xpe..emas la...musim hujan la skg...so, hujan pon hujan la..jom layan lagu hujan

    ReplyDelete
  8. teringat lagu sudirman hujan.. hee

    ReplyDelete
  9. kay are: ok just nyanyi kuat2..

    ReplyDelete
  10. salam kenal,

    sekarang ni selalu
    masa ni juga musim sakit..

    FLW U..295 ^__^

    ReplyDelete
  11. ati: hye, salam kenal kembali...yup..tu la..ni pon bru baik dari flu...

    thanks follow eja..;')

    ReplyDelete
  12. hujan nan dingin..
    moga mentari telahnya menghasilkan pelangi nan indah..

    heheh apeke...

    ReplyDelete
  13. hahaha..plg xthn ape kene mengena hujan diluar n noh hujan! pndai btul tukar topik hehe..best2

    ReplyDelete
  14. semoga hasrat nak ke obersea keje or belaja disana akan teracpaai ya..

    nway, thanks sudi ziarah my 'house'.. i folo u too!
    salam perkenalan.. ;}

    ReplyDelete
  15. dayang: yup setuju..
    nelly: thanks nelly sudi dtg belog eja..
    kamarkom: heheh...2 2 hujan..thanks sudi dtg belog eja..;')

    ReplyDelete
  16. fatin: thanks fatin...thanks juga sudi dtg belog eja..;')

    ReplyDelete
  17. tu la. tempat sendiri hujan batu je. jauh sangat beza dengan emas.. cuba la cakap hujan permata, sedap la sikit dengar. hehe

    ReplyDelete
  18. nulhazwany: tu la kan..permata pon best tu..btw wany thanks taw dtg belog eja...;')

    ReplyDelete