Tuesday, 25 January 2011

Ku tak tahu apa yang terjadi


Tajuk title sama dengan update status kat facebook...cececey...berjiwang pagi-pagi...

First time dengar lagu ini time tengok video klip angkasawan negara kita dengan isterinya kawin, sejak Kak Mek download daripada facebook sape tah,. seminggu jugak macam ngigau nak tengok jew...curi-curi berjiwang-jiwang...even though, bukan saya yang kawin, atau kakak saya yang kawin, atau jiran sebelah yang kawin, tapi..jejaka idaman saya yang kawin...patutnya sedih tapi suka pulak...huhuhu...

Tapikan..baru semalam saya tergerak hati nak cari lagu tu...patutlah suara lunak merdu, manje-manje comel dan di sukai ramai, who else, kalau bukan Gita Gutawa...tajuk lagu Apa Kata Bintang...tak sesuai sungguh...

yelah macam belog kau jugak, tajuk lain, isi lain,...tajuk punya gempak, isi tak seberapa....

Ape ape pon hati saya kembang macam taman bunga di raja bila dengar lagu nih....

so, all the girl, yang suka feeling lebih-lebih, sesuai sangatlah layan lagu nih...

Nah amik lirik...

Gita Gutawa – Apa Kata Bintang


Ku tak tahu apa yang terjadi
Pada hatiku ini
tak ku mengertiGetar ini belum pernah ada
Tak pernah kurasakan
Selama ini

Malu-malu aku mengakuinya
Karena aku kini belum dewasa

Berjuta cahaya datang padaku
Menari ditanganku
Menyanyikan lagu tentangnya
Duhai bintang mungkinkah
Yang kurasa
Apakah sudah saatnya
Untuk ku menyukainya

Sekarang ku sering melamun
dan juga kusenang bercermin
Oh mengapa ini

Malu-malu aku mengakuinya
Karena ku belum dewasa
Berjuta cahaya datang padaku

Berjuta cahaya datang padaku
Menari ditanganku
Menyanyikan lagu tentangnya
Duhai bintang mungkinkah
Yang kurasa
Apakah sudah saatnya
Untuk ku menyukainya

Malu-malu aku mengakuinya
Karena ku kini belum dewasa

Berjuta cinta yang datang padaku
Menari ditanganku
Menyanyikan lagu tentangnya
Duhai bintang mungkinkah
Yang kurasa
Apakah sudah saatnya
Untuk ku menyukainya

Berjuta cinta yang datang padaku
Menari ditanganku
Menyanyikan lagu tentangnya
Duhai bintang mungkinkah
Yang kurasa
Apakah sudah saatnya
Untuk ku menyukai dirinya

Apakah sudah saatnya
Untuk ku menyukai dirinya

Nampak sangat ketinggalan zaman kan....sorry video tak dapat nak download, problem sikit...so korang boleh godek-godek kat youtube ae..

6 comments:

  1. hoho samerla.. me pun ketinggalan dah~

    ReplyDelete
  2. huhuh...xpe la lyn je ek...

    ReplyDelete
  3. Walaupun agak lari dari tajuk...

    ouh sgt cantiknye tuan punya blog...

    " usah ditunggu bintang berkata2.. ia akan membisu sampai bila2" ok abaikan ayat yang mematahkan semangat ini...

    ai follo... :)

    ReplyDelete
  4. astina: thanks...heheh...ok sy ikut saranan anda...;')thanks dtg belog eja

    ReplyDelete
  5. mawar: so, mari kita bercinta

    ReplyDelete