Friday, 6 May 2011

Ratu hatiku



Bila sedih mesti cari umi, bila gembira pun nak cari umi, bila sakit pun nak cari umi, bila sakit sebut-sebut nama umi, nak makan nak umi yang masakan, nak minum air yang umi buatkan, nak umi yang temankan interview, nak umi yang hantar pergi kolej, nak umi yang teman pergi bank, nak umi yang teman tengok tv, nak shopping dengan umi je, nak segala-galanya dengan umi...
Dulu-dulu time zaman sekolah selalu friends first, family gathering jarang nak join...tapi sejak kakak-kakak saya kawin, best friends saya adalah umi saya, saya akui saya memang tak banyak kawan untuk hang out bersama, makan bersama, dinner bersama, kalau di kawasan perumahan saya sekarang nih...

Kalau time sekolah dulu memang selalu hang out pergi cyber cafe, lepak rumah kawan, tuition, taekwondo class, extra class lepas sekolah dan pasar malam... Lepas masuk kolej kawan-kawan di kolej dan house mate memang rapat dan jarang balik rumah, dan sekarang masa banyak habiskan di rumah apatah lagi saya dah habis belajar... Banyak masa di habiskan bersama umi makan, minum, duduk, jalan-jalan, sampai Taufiq marah, merajuk, dengki, dengan saya asik berkepit dengan umi je, yelah sebelum ni, dia je dengan umi, sekarang saya over take la pulak...

Buat Ratu hati saya iaitu Puan Hajah Aisyah binti Haji Omar berbillion-billion terima kasih Siti ucapkan kepada ummi yang telah bersusah payah untuk kami adik beradik

Saya sayang ummi saya

1 comment:

  1. selamat hari ibu...untuk ibu eja...
    semoga ceria selalu..

    ReplyDelete