Monday, 16 May 2011

Cikgu oh cikgu

Hai semua, Happy Teacher's Day. ..Dah ucapkan ke belum kepada cikgu-cikgu korang semua?. saya mestilah dah, but just text a message dengan wish kat Facebook (dari situ kau nampak kebaikkan facebookkan). Okeylah korang mesti ada cikgu favorite, cikgu garang, cikgu serius, cikgu kelakar, cikgu handsome, handsome, handsome dan macam-macam lagi characters cikgu yang akan korang ingat sampai ke akhir hayat. Macam tu jugak saya...

When turn to IPT jangan dilupa jugak kepada pendidik-pendidik yang hebat, iaitu pensyarah kita, mereka juga adalah cikgu, guru yang mengajar kita ke tahap yang lebih tinggi....dan mereka juga banyak cabaran mengajar kita yang terlalu banyak kerenah dan ada yang terlalu advance daripada lecturers. Nowadays, banyak students lebih tua daripada pensyarahnya, jadi sebagai students kita mestilah hormat kepada pendidik kita walaupun jurang umur kita adalah dekat.

pesanan daripada cikgu-cikgu


Dan pembukaan sebuah kedai tentulah daripada petiknya suis lampu kedai itu, ini saya kaitkan dengan guru-guru tadika, merekalah yang telah petik suis dalam kepala kita untuk kita mudah belajar dengan perkara yang paling basic dalam akademik seperti A B C, 1 2 3, mengenal huruf, nombor, nama binatang, membaca, mengira dan sebagainya. Bila difikikan balik memang banyak jasa cikgu-cikgu tadika ini, seperti murid-murid termuntah dalam kelas, terkencing, makan bersepah, menangis, nakal, cikgu-cikgu tadikalah yang menghadpi kerenah kita dulu. *kaklong cakap petik suis...

cikgu tadika

Sesungguhnya guru itu adalah penyuluh ilmu kepada muridnya untuk maju ke hadapan. Dengan ini saya tak teragak-agak nk mohon UPSI dalam upu saya. hahaha tak tahu lah dapat ke tak.... saya just cuba mohon. Tak salahkan...

Cikgu yang kena mengajar kat pedalaman

Happy Teacher's Day kepada semua guru-guru di dunia ini especially kepada kakak-kakak saya dan umi saya juga merupakan seorang pendidik.

Selamat Hari Guru 2011.

Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara.

Cikgu Tadika: Cikgu Besit

Cikgu Sekolah Rendah: Cikgu Wan, Ustazah Zarina, Ustaz Adam, Cikgu Maslina, Cikgu Baharuddin (kajian tempatan), Cikgu Sarimah, Cikgu Jihan, Cikgu.....

The legend of sir Juju

Cikgu Sekolah Menengah: Teacher Suraya (BI Form 1&2), Cikgu Che Ku Norizam (Science form 1 & Biology form 4&5), Sir Nabit (Mathematic), Sir Theva (BI Form 4&5), Cikgu Habibah( BM Form 4&5), Cikgu Misri (Guru Pentadbiran) , Cikgu Rozyana Ali (ERT) , Cikgu Rusani (Sains Form 1), Cikgu Hayati (Geografi), Cikgu Salleh (cikgu praktikal yang admirer sampai sekarang) hehehhe....Miss Choo (Physics form 4&5), Mdm Chew (Chemistry & Add Math), Ustaz Md Nor (Counselor), Cikgu Azliza (BM) ....

banyak lagi cikgu tapi tak ingat nama dia...sorry cikgu

surat anak murid kepada cikgunya,

Office Management Lecturer: Sir Shahrel Ahmad (favorite), ustazah zanariah (super duper favt), madam Hazeniza (paling tegas, tak layan bodek), Miss Yaya (kecil molek), Sir Juju ( the best of the best), Miss Dayah (happy go lucky, tak boleh jawab siap ko), Miss Shiti (anggun menawan), Madam nurul ( ramah tamah), Sir Nasir (tua setahun, best), Mdm Ain (terbaik), Miss Didi (sekejap penuh makna), Mis Efa ( paling sayang sebab sabar ajar Economy), Miss Sri arjuna ( Misteri heheheh), Miss mardiah (counselor terbaik), Miss Rozy (anggun bergaya), Miss Adah (paling comel ajar Law), Miss Azleen (sentiasa bersemangat, hilang ngantuk), Miss Linda (banyak kenangan kita), Miss Noraida (paling sayang).....dan banyak lagi.....

murid-murid yang anggun, cantik, menawan

terima kasih semua para pendidik...

cikgu yang glamer masa kini....kenal tak?

2 comments:

  1. selamat hari guru diucapkan.

    ReplyDelete
  2. fatin: hey selamat hari guru jugak....;')

    ReplyDelete