Sunday, 26 December 2010

wajahku dalam kenangan dia

Assalamualaikum sebagai pembuka bicara, apa maksud title hari ini.....suspen seyh ..Putus cinta ke dengan mamat satu sekolah dulu-dulu?...tiba-tiba wajah saya jadi kenangan mamat ngetop banget di SMK Indahpura 1.

Eh tak lah, actually hari ini, saya dapat kawan baru di fesbuk...alah muka buku tu. Cantik sangat ke muka kau sampai orang nak jadi kawan dengan kau. Ngeh..ngeh,,ngeh...cantik tu tak de lah..Lisa Surihani tu lagi cantik tapi manis tu adalah...Angkat bakul sendiri nampak...

Okeylah..bila ada orang dah add dalam fesbuk ke, myspace ke, friendster ke dan sebagainya..atau pun, tak payah pakai teknologi moden...orang nak kenalkan kita dengan seseorang ke..mestilah kita, nak usha dulu orang tu macam mana...

pelanduk 1

pelanduk 2

Firstly, handsome ke kurang handsome, muda ke tua, gagah ke kurang gagah, ber spec mata atau ber contact lens...dan lain-lain lagi..senang cakap mesti nak tengok fizikal dulu (yelah yang nampaknye fizikal), lepas tu baru buat pertimbangan confirm atau ignore atau not now..amik kau 3 pilihan boleh pilih...

So, pada pendapat saya, if this guys betul-betul nak kawan, mesti dia massage, after that i can confirm him...bhaHAHHA...buat-buat suara Jin...Then, tak lama lepas tu, ada seorang hamba Allah ni message, dia kata mula-mula... belajar kat instedt ae?
Yes of course, dah tentu-tentu tertera kt info i...ini tactics ngoratlah tu...jual mahal...jual mahal...

Mulalah tanya pasal kita punya study...okeylah sebab saya suka if orang tak kenal, tanya pasal study than, personal matters kan.. Lama jugaklah borak dengan dia , berbalas message...disebabkan saya jarang online.. amik kau tunggu lama baru aku reply.

Sampailah ke hari ini, akhirnya dia beritahu saya yang wajah, tak mahulah wajah skema!...okey muka..muka saya macam muka arwah girlfriend dia...Ya Allah rasa berdosanya aku menyombong-nyombong dengan orang ini...After that, baru selesa nak borak dengan stranger macam dia nih. Sebab Fadilah Kamsah ada cakap, orang yang nak berkenalan dengan kita nih, selalunya ada 2 tujuan, satu tujuan baik..satu lagi tujuan tak baik...So, selepas di soal selidik, niat baiklah dia nih...

Walau bagaimanapun, muka saya selalu orang cakap familiar, macam pernah nampak, macam kawan sekolah aku (ecah cakap), macam Mak Ara masa kecik, tak terkecuali ada seorang budak lelaki time saya sekolah rendah pun muka sama macam saya (sampai sekarang gaduh, still tak ngam sebab orang cakap muka sama) dan macam, macam, macam...

Dulu tak suka sangat, orang cakap muka macam..muka macam..muka macam...sekarang dah matured..matured lagi...tehheeh...so take as positive...Apa salahnya sama kan..tapi tak serupa...

so, korang pulak..ada tak sama muka dengan sape-sape...kembar tak main aehh...


Nilah pelanduk yang sebenar...sama ke? tak kan...

3 comments:

  1. amani: heheh..jnji ade pelandukk..
    njwa:heheh...aku glamer..aha..;'p.

    ReplyDelete