Saturday, 14 September 2013

Internship di Hospital

Ini last semester I untuk accomplish my degree course, cepatnya masa berlalu, sekejap je dah semester 6, dan I pun dah start seminggu for my industrial training.  For the first day, I just bawa surat pengesahan yang mengatakan I dapat praktikal di situ, dalam surat pengesahan tu ada lah dia tulis, dari 9 september 2013 hingga 31 decemeber 2013 I akan intern di situ, lepas tu, dari jam 8:30 pagi hingga 5:00 petang, Isnin hingga Jumaat dan 8:30 pagi hingga 1 petang untuk hari Sabtu, lepas tu  ada  la tulis berapa allowance yang dapat...hip hip happy... 

Ouhh, lupa pulak, hari pertama tu, gila tak nervous, perasaan semua ada, sakit perut, nak terkencing, nak terberak, butterfly in my stomach, semua ada, yelah...kita tak tahukan apa yang orang expect tentang kita.  Kalau boleh nak rasa semua bagus je di depan mata semua orang..(amboi!).  Kemudian, I siap dapat time table, so guess what?, setiap 2 minggu I akan rotate pergi ke department lain, wahh seronok, dapat belajar benda baru dan berlainan di setiap department nanti. Oh ya!, I sekarang berada di department purchasing, seronok! Mr Paul, kalau borak dengan beliau, sampai kerja pun boleh tergendala, dari satu topik ke satu topik, dia sangat istimewa, tapi kerja mesti buat okay!! Thanks Mr Paul, Then, Kak Zahidah, dia pun okay, pendiam at the first meeting (sama macam I) but then, kitorang banyak jugak borak pasal kerja, dia banyak share and ajar I itu ini tentang purchasing, and Ms Tana our boss dekat department nih, beliau lah yang beri tugas pada I, Mr Paul and Kak Zahidah jugak..Yang lain-lain satu office dengan I macam Kak Fadhillah, Ms Shila,..ramai lagi, but I cant remembered all those names.  Okay tak pe, ada lagi seminggu untuk department ni, I akan cuba ingat semuanya Okay! :)


2 comments:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete