Wednesday, 20 July 2011

3 cup of coffee

Bak kata orang, bercinta biar satu, berkawan biar beribu...ku gengam erat pepatah ini, cinta hati, tentulah satu, dan cinta sejati untuk bersama sehingga ke akhir hayat....

Semester 1, main polisentri, memang tak matang

Walaupun, boyfriend kau orang yang boleh dipercayai di hati, cececey tapi still perlukan seseorang yang bergelar kawan di sisi, tak kiralah lelaki atau perempuan, semi lelaki atau semi perempuan....ahahha....sebab itulah kawan baik untuk selamanya.


Impian menjadi kenyataan, kata bercuti bersama..

The best shopping ever, huh tentulah dengan si perasan comel tuh (Amani) dan si lemah gemalai (Najwa). Dan saya, tak pernah terfikir akan ada kawan sejauh itu, jauh ke korang, ye Pahang memang jauh...

Si Manja 1 (Amani Khairunnisa binti Abu Hassan)Shoot, dimana sahaja

Mula-mula perkenalan, dia suka menyanyi, suara dia?? best ouuhhhh ingatkan memang penyanyi,...memang padahal, tak kenal pun masih selamber je muka dia menyanyi riang,...lagu paling dia suka nyanyi...ahahha..."Anak Punai,...Anak Merbah"...Dia peminat setia, gilalah dengan Allahyarham P.Ramlee, sampai time public speaking dia cerita tentang P.Ramlee...Ya!, dia memang unik.....

Power Puff Girls, Sitkom Putri, Charlie Angels

Selain itu kegemarannya adalah novel, dia takpelah tak shopping baju-bajuan, asalkan dia dapat beli sebuah, 2 buah, 3 buah novel idaman hati....punyalah kedekut nak bagi orang pinjam novel dia, ...tak dapat beb!!! dia simpan bawah bantal selalu....ahhaha....

Time main, main betul-betul, time study, study betul-betul

Bila final exam, orang semua mengelabah nak hafal complete semua note, but dia relax-relax sakan je,..baca buku teks sikit-sikit, lepas tu result dia tak macam gempak sehhhh....itu adalah bakat semulajadi yang Allah s.w.t dah bagi pada dia, so kita nih yang blurr kadang-kadang kenalah lebih berusaha....

Si Manja 2 (Liyana Najwa)

Black and Red Events, memang gila gambar

Buat Liyana Najwa binti Jamaludin pula, dia memang pendiam, kalau tak kenal mesti ingat dia nih sombong, tak campur masyarakat lah,..tapi bila dah kenal, huh boleh tahan jugak kepala dia boleh layan,....ahahha....

Night Islamic Events, kak Ain ada bersama

Dia antara saya dan Amani, tentulah paling lemah lembut, santun je,..cover ayu je selalu, kadang-kadang saya dan Amani mana behave, tapi dia still cool je...ahahha....

Melaka, melaka, melaka

Masalah boyfriend sentiasa menjadi tajuk utama kami, ahahah....harap-harap Yul (her boyfriend) tak bacalah entry nih, nak kutuk sikit boyfriend kau tuh....sorry Najwa,..kadang-kadang kitorang (aku dengan Aman) memang geram dengan boyfriend kau tuh, tapi apa boleh buat, perasaan cinta dan sayang hanya kamu berdua je rasa, but bila kau bersedih tempiasnya kami juga rasa....Cuma aku dan Amani harap kau bahagia dengan seseorang yang akan menyayangi kau sehingga akhir hayat nanti...Aku dengan Amani pun nak macam tuh jugak....ahahah..

Menyokong kempen pakai mask, sebab jerebu!!!





Sebelum meninggalkan kolej, buat selamanya...

Teringat masa semester 1, kita buat pillow talk sampai azan subuh, bercerita tentang Najwa, ahhaha, hanya kita-kita je tahu kandungan sepanjang malam ke pagi itu....

Betul orang cakap, sesuatu yang kita suka memang susah nak dapat, dan yang susah nak dapatlah yang kita sibuk nak untuk diri kita, memang bukan salah kita pun, kita cuma nak yang terbaik dalam hidup, tapi kita tak tahu benda yang terbaik itu dah berada di depan mata....
Masih dapat lucky draw..

Korang degree nanti dapat tempat sama, UiTM Jengka, aku sorang tercampak kat Puncak Alam, walaupun still banyak kawan kita yang further kat Puncak Alam, tapi still tak sama macam korang berdua,...




Akhirnya kami matang,,..matang? sikit...dah 21 okey....

Si Manja 3 (Noor Izzati binti Kamaruddin) akan datang.....

7 comments:

  1. ahh nak nangis. aku rindu kat ko seh walau berapa hari tinggal. pasni aku akan make sure kite berempat akan holiday same2. err btw name aku with double n and it is anak merbah :)

    ReplyDelete
  2. haha one more. abah aku pun double s :)

    ReplyDelete
  3. tawu xpe...sedih la,kita g genting la, ajak izati,..ahhaha...okey nnat aku repost balik...

    ReplyDelete
  4. xpe..yang penting dihati maish kekal..

    ReplyDelete
  5. nk tegelak ade..nk nanges pn ade ak bc entry ko ni...yg xblh blah dan2 je ko msukkn watak tambahan utk ak..TQ miss u luv u my fren!!

    ReplyDelete
  6. bunga: yup, sentiasa kekal di hati...
    najwa: ahahha, mana ada, tu semua pendapat aku, tak caya tanya amani..miss u and love u too ..

    ReplyDelete