Tuesday, 17 November 2009

sedih ke? Tak la....


Jangan bersedih, jika mendengar kata-kata kasar, kerana kedengkian itu sudah ada sejak dahulu....Kata-kata itu saya ambil dalam buku Don't Be Sad oleh Dr. Ayidh bin Abdullah al-Qarni..


Jangan bersedih! Sesungguhnya Allah sentiasa membela anda, para malaikat selalu memintakan keampunan untuk anda, orang-orang mukmin bersatu mendoakan diri anda setiap kali selesai solat, Nabi memberikan syafaat, dan Al-Quran memberikan janji yang baik, dan di atas semua itu rahman Allah sentiasa menyertai.
Jangan Bersedih! Sesungguhnya satu kebaikan itu akan dibalas dengan sepuluh kali ganda hingga tujuh ratus kali ganda, bahkan gandaanya boleh lebih dari itu. Sedangkan kejahatan itu hanya akan dibalas dengan kejahatan yang serupa kecuali jika Allah memberikan keampunan. Betapa maha Pemurahnya Allah dengan semua ini sehingga tiada yang boleh menyamai atau menandingi kedermawanannya.Bila baca segala isi di atas saya rasa tidak perlu saya bersedih untuk perkara kecil. kenapa? sebab Allah s.w.t sentiasa ada di sisi hamba-hambanya seperti saya...Dan saya patut bersyukur ya.!!!

2 comments: